Månedens spørsmål: Krav på permisjon med lønn ved etter- og videreutdanning

Hver måned vil Statens arbeidsgiverstøtte dele aktuelle spørsmål som virksomhetene er opptatt av. Denne måneden løfter vi spørsmål knyttet til lønn ved etter- og videreutdanning.

Spørsmål: Har en arbeidstaker automatisk krav på permisjon med lønn ved etter- og videreutdanning, selv om det ikke foreligger en individuell avtale med leder på forhånd?

Svar: I særavtale om permisjon og økonomiske vilkår ved etter- og videreutdanning, kurs mv § 10 nr 1 heter det at arbeidstaker og arbeidsgiver på forhånd må avtale når eksamens- og lesedager skal benyttes ved etter- og videreutdanning.

Særavtalen regulerer forhold som permisjon med lønn ved etter- og videreutdanning i staten. I avtalen står det at den ansatte har rett på permisjon under visse forutsetninger.

Det skal gjøres en avtale mellom deg som arbeidsgiver og din medarbeider fordi du som arbeidsgiver må få mulighet til å planlegge ressurser i den tiden medarbeideren din skal ha permisjon.

Publisert: 9. november 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.