Velkommen til Erfaringsrommet

I staten har du kolleger i over 200 virksomheter som jobber innenfor den samme statlige konteksten som deg. Derfor er det stor verdi i å dele praktiske erfaringer og kunnskap. I Erfaringsrommet finner du kolleger som gjerne vil dele sine erfaringer og virksomhetens praksis innenfor HR og ledelse.

Når du logger deg inn i Erfaringsrommet vil du finne statlige kolleger som har sagt ja til å dele sine erfaringer med andre kolleger i staten. Du kan finne:  

  • virksomheter som er av samme art som din 
  • personer innen HR og ledelse som du kan kontakte og stille spørsmål om på ulike områder innenfor HR og ledelse  

Eksempler på typiske erfaringsdelinger

Under ser du typiske eksempler på temaer eller oppgaver som arbeidsgivere har oppgitt at de kunne tenke seg å spørre kontaktpersonene i Erfaringsrommet om:

  • Vi skal i gang med å lage en ny lønnspolitikk, og vi lurer på hvordan dere organiserte dette arbeidet? Hva vektla dere, og hvilke problemstillinger var viktige hos dere.  
  • Vi skal lage en beredskapsplan og lurer på om dere kan dele deres plan og erfaringer med oss? 
  • Vi skal ha en ledersamling hvor temaet er partssamarbeid. Vi lurer på om dere har gjennomført dette hos dere, og om dere kan dele opplegg og verktøy? 
  • Jeg ser at du jobber med tjenestedesign. Jeg lurer på om du kan fortelle om hvordan du bruker det i utvikling av virksomheten hos deg? 

Bli kontaktperson i Erfaringsrommet

Alle som jobber i HR eller med ledelse i staten kan bli kontaktperson i Erfaringsrommet. Du velger selv ut områdene hvor du mest erfaring å dele fra.  

Lukket tjeneste

Erfaringsrommet er en lukket tjeneste for statlige arbeidsgivere. Du må være logget inn for å finne kolleger i staten og for å legge deg inn som kontaktperson i Erfaringsrommet. 

Har du benyttet deg av Erfaringsrommet? Vi vil gjerne høre om dine erfaringer.

Send oss gjerne en e-post!

Les hvordan andre bruker Erfaringsrommet

Trenger du juridiske og faglige forankringer?

Har du spørsmål som trenger tyngre faglig- eller juridisk forankring, så kan du kontakte Statens arbeidsgiverstøtte.

Oppdatert: 8. september 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.