- Å være mentor er en fin måte for å drive egen lederutvikling

Difi hjelper deg til å komme i gang med et mentorprogram i egen virksomhet. Hør tre erfarne mentorer fortelle om sine positive erfaringer.

Å ha en mentor i egne rekker, kan være en svært verdifull måte for nye ledere å komme fort inn i arbeidet, samtidig som den nye lederen får reflektere over utfordringer og løsninger med en mer erfaren leder.

Veilederen tilbyr konkrete maler og verktøy, samt tips til å beregne ressurser og tidsbruk og hvilke avklaringer du bør gjøre før du setter i gang.

Valgt å være mentor mange ganger

I vår film «Å bli en mentor» forteller avdelingsdirektør for innovasjon og utvkling i Brønnøysundsregistrene, Petter Møller, direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet og departementsråd Kristin Berge i Kulturdepartementet om hvorfor de har valgt å være mentorer, ikke bare en gang, men i flere omganger.

- Jeg er genuint opptatt av talenter, sier departementsråd Kristin Berge i Kulturdepartementet.

- Å være mentor er dessuten en fin måte også å drive egen lederutvikling på. Gjennom å være mentor får man et påfyll, sier hun.

De tre mentorene er opptatt av at de ikke opplever det spesielt ressurskrevende å være mentor.

- Å kunne bidra med mine erfaringer på godt og vondt slik at andre kan vokse inn i lederrollen, synes jeg er artig, sier Thon.

- Jeg har opplevd at det å ha en god mentorordning over tid, beveger organisasjonen, sier avdelingsdirektør for innovasjon og utvikling i Brønnøysundregistrene, Petter Møller. Han mener at en mentorordning som fungerer godt, kan det bli en viktig del av endringsarbeidet organisasjonen holder på med.

Vil du bli mentor? Hør ledere fortelle om sine gode erfaringer

Les mer på Arbeidsgiverportalen:

 

Oppdatert: 3. mai 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.