Sjekk ut brukerdrevet design i HR-prosesser

Hvordan kan vi ta i bruk metodikk som sikrer at vi involverer brukerne våre for å løse våre samfunnsoppdrag? Sjekk ut DOGAs introduksjonskurs for hvordan du kan jobbe med designdrevet innovasjon.

I februar samlet DOGA og Arbeidsgiverportalen 30 HR-medarbeidere som ville lære mer om designdrevet innovasjon. Deltakerne fikk en smakebit på hvordan jobbe seg gjennom de fire kjente stegene i metodikken:

  1. Forstå
  2. Definere
  3. Utvikle
  4. Teste

Jobbet med tillit i organisasjonen

Et gjennomgående tema for flere av deltakerne var hvordan skape god tillit i organisasjonen.

Tillit er en viktig faktor for at ulike fag skal trekke i samme retning og samarbeide om å levere bedre tjenester. Dette er også et av hovedmålene i regjeringens tillitsreform. Reformen handler blant om hvordan medarbeidere i førstelinja får delta med sin kunnskap om hvor skoen trykker og foreslå hvordan virksomheten kan løse utfordringen.

Gratis verktøy i designdrevet innovasjon

DOGA har laget et kursopplegg som alle kan laste ned og ta i bruk i egen virksomhet.

Designdrevet innovasjon for å utvikle kompetansetiltak

Flere statlige virksomheter bruker allerede designdrevet innovasjon for å forbedre sine ulike tiltak. Under kan du lese om hvordan Arkivverket tok i bruk designdrevet innovasjon for å utvikle riktige kompetansetiltak i sin virksomhet.

Publisert: 6. mars 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.