Nytt utdanningstilbud for toppbyråkrater

Fra høsten av kan ansatte i departementene og underliggende etater ta en erfaringsbasert master i offentlig forvaltning ved Universitetet i Bergen (UiB) og Norges Handelshøyskole (NHH). Les om tilbudet og hvordan du kan søke.

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet (KD) inviterte Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) i mai 2022 norske høyere utdanningsinstitusjoner til å levere forslag til et nytt erfaringsbasert mastergradsprogram i offentlig forvaltning for departementsansatte. Senere er underliggende virksomheter blitt inkludert i målgruppen.

Et departementsakademi for erfarne medarbeidere og ledere i staten


I november 2022 ble UiB og NHH tildelt oppdraget om å utvikle et slikt masterprogram. Programmet som nå tilbys utgjør 90 studiepoeng, primært rettet mot erfarne medarbeidere og ledere i staten.

Programmet skal styrke den faglige og administrative kompetansen i statlig forvaltning og legge til rette for nettverk på tvers av departementene. Satsingen skal også bidra til bedre samhandling mellom akademia og forvaltningen.

Muligheten for å søke åpner 7. juni. Les mer i pressemeldingen fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Publisert: 12. mai 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.