Statens personaldirektør - Dette står på arbeidsgiveragendaen høsten 2022

Hovedavtalen, tverrsektorielt kompetansearbeid og videre arbeid med lønnssystemet i staten står på agendaen hos Arbeidsgiverpolitisk avdeling i Kommunal- og distriktsdepartementet denne høsten.

I en videohilsen fra Statens arbeidsgiverkonferansen 2022, forteller statens personaldirektør, Gisle Norheim, om noen av områdene som Arbeidsgiverpolitisk avdeling (APA) arbeider med nå fremover.

Hovedavtalen skal forhandles

I videoen forteller Norheim blant annet at hovedavtalen skal forhandles i uke 50. Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) forbereder for tiden forhandlingene, både selv og sammen med partene.

Oppfølging av lederlønnssystemet

KDD jobber også med å følge opp lederlønnsutvalgets innstilling fra juni i år, der utvalget anbefalte at lederlønnssystemet avvikles og implementeres i hovedtariffavtalen.

Lenke til rapporten

Hjemmekontor og stillingskoder

Arbeidsgiverpolitisk avdeling (APA) jobber også med oppfølgingspunkter etter hovedoppgjøret. Blant annet ønsker Stortinget at det skal bli opprettet et lønnsutvalg som ser på lønnsutvikling og lønnsdannelsen i staten. I tillegg ser APA på protokolltilførsler knyttet til blant annet hjemmekontor og stillingskoder.

Målbilde for tverrsektoriell kompetanse

— Et målbilde for tverrsektoriell kompetanse i staten er ferdigstilt, og blir publisert i høst . Det vil være relevant innsikt for statlige virksomheter når dere skal jobbe målrettet med kompetansearbeid hos dere, sier Gisle Norheim i videoen.

Publisert: 22. september 2022

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord