Husk at dere må få med resultatet av lønnsforhandlingene på desemberlønnen

Siden fristen for å ferdigstille lokale lønnsforhandlinger er utsatt til 30. november, er det viktig å planlegge godt for videre arbeid slik at dere rekker å utbetale resultatet i forbindelse med desemberlønn.

Hvis endret lønn ikke blir utbetalt i 2022, kan dette blant annet få konsekvenser i form av høyere skatt for noen ansatte og at utbetaling av feriepenger for det lokale lønnstillegget først vil skje i 2024.

Legg en plan for å følge opp lønnsforhandlingene

Det er viktig at dere nå legger en god plan for oppfølgingen av resultatet av lønnsforhandlingene slik at dere får levert korrekt grunnlag til den lønnssentralen dere benytter - innen de fristene som er satt derfra.

Ikke vent til fristen med å levere til lønnssentralen, hvis dere har mulighet til å levere tidligere.

Fem anbefalinger til virksomheter

Vi anbefaler at dere:

  • Sjekker med lønnssentralen hvilke tidsfrister de har for å få med sluttresultatet for de lokale 2.5.1-forhandlingene på desemberlønn.
  • Snakker med de tillitsvalgte om dere eventuelt kan fremskynde fristen for å komme i mål slik at dere rekker lønnssentralens frister og unngår uheldige konsekvenser for de ansatte.
  • Setter av tid til å prioritere etterarbeidet rett etter at dere er i mål med forhandlingene slik at dere får sendt fra dere et korrekt resultat fortest mulig.
  • Sender forhandlingsresultatene til lønnssentralen så raskt som mulig.
  • Sørger for å informere de ansatte om konsekvensene dersom etterbetalingen ikke blir effektuert på desemberlønn.
Publisert: 27. oktober 2022 Oppdatert: 15. november 2022

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.