Har du lærling? Nå er det på tide med årlig rapportering og lærebedriftsundersøkelse

Alle virksomheter som har lærling, skal årlig rapportere til fylkeskommunen. Samtidig vil noen faglige ledere bli bedt om å svare på lærebedriftundersøkelsen.

Alle virksomheter som har lærling per 1. oktober, vil motta e-post med deltakerlenke til årlig rapportering og lærebedriftsundersøkelsen.  

Årlig rapportering mellom lærebedrift og fylkeskommune er lovpålagt. Undersøkelsen består av rapporteringsspørsmål og dokumentasjonsspørsmål.  

Hvem svarer på undersøkelsen?

Utdanningsdirektoratet (Udir) er avsender, og de tar et uttrekk på den av faglig leder som har flest lærlinger i virksomheten.  

Tidsrom for gjennomføring av undersøkelsene

Undersøkelsene gjennomføres fra 15. oktober til 20. desember. Etter at faglig leder ved lærebedriften har svart på spørsmålene i årlig rapportering, får personen mulighet til å svare på spørsmålene i lærebedriftsundersøkelsen.  
 
OK stat anbefaler å gjennomføre undersøkelsene innen 15. november. Etter denne datoen vil det bli sendt ut purringer. 

Hva er Årlig rapportering?

Undersøkelsen består av 9 spørsmål og går på interne rutiner. Formålet er å kvalitetssikre at medlemsbedriftene følger fylkeskommunens krav. Fylkeskommunen vurderer om godkjenning kan bli gitt eller videreført for å kunne bevilge ut tilskudd. Medlemsbedrifter er pliktig til å gi informasjon på 9 spørsmål som går på interne rutiner. Undersøkelsen er ikke anonym. 
 

Hva er Lærebedriftundersøkelsen?

Formålet med Lærebedriftsundersøkelsen er å få informasjon som knytter seg til læringsmiljøet og arbeidsmiljøet i lærebedriften. Undersøkelsen er anonym.  

Publisert: 18. oktober 2022 Oppdatert: 20. oktober 2022

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.