Hanne i DSB brukte Erfaringsrommet: - Nyttig og seriøst

HR-rådgiver Hanne Hesby i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, sto fast i et digitaliseringsspørsmål. Hun hadde god nytte av å spørre om råd i Erfaringsrommet.

HR-rådgiver Hanne Hesby i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Tønsberg skulle digitalisere arbeidsavtalen i virksomheten og sto fast på digital signatur.

Erfaringsrommet tilbyr et nettverk

Hun bestemte seg for å prøve ut Erfaringsrommet på Arbeidsgiverportalen for å se om andre i staten kunne lede henne riktig på vei.

Erfaringsrommet på Arbeidsgiverportalen er ikke et ekspertforum, men et nettverk hvor statlige arbeidsgivere skal kunne dele egne erfaringer eller spørre andre om råd innenfor en rekke områder.

Per nå er det 69 personer som ønsker å dele sine erfaringer i Erfaringsrommet.

Vi har spurt Hanne om hvordan det var å bruke nettverket til Arbeidsgiverportalen:

Hvorfor tok du kontakt med en kollega i Erfaringsrommet?

Jeg hadde behov for innspill til digital videreutvikling innenfor et av mine arbeidsområder. Ingen i vår organisasjon jobber med helt det samme som meg. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk og sendte en henvendelse til en person jeg fant som kontaktperson i Erfaringsrommet.

Tror du mange nøler – eller synes det er litt skummelt- å ta kontakt folk de ikke kjenner?

Jeg vet ikke hvorfor det skulle være skummelt å ta kontakt med noen som har erfaring fra samme arbeidsområder som en selv. Dette er jo en flott rådgivningstjeneste når du står fast og trenger tips for å komme videre. Enten får du et nyttig svar, eller så får du det ikke. Det burde være verdt sjansen. Du kan jo også velge om du vil sende henvendelsen via mail, eller ta kontakt per telefon.

Hvordan opplevde du rådet du fikk – var det nyttig for deg?

Rådet jeg fikk var isolert sett nyttig og seriøst besvart på en imøtekommende måte. Svaret kom også i mitt tilfelle raskt! Det falt seg naturlig å følge opp med flere spørsmål i samme kategori. Jeg fikk veldig god oppfølging og en service utover hva jeg hadde forventet da jeg først tok kontakt med mitt opprinnelige spørsmål.

Vil du anbefale andre å gjøre det samme?

Jeg kommer til å benytte meg av dette tilbudet flere ganger, og anbefaler andre å prøve også.

Under kan du lese mer om Erfaringsrommet, registrere deg og se hvilke personer som har sagt seg villig til å dele sine erfaringer innen en rekke temaer som omstilling, personalrelaterte spørsmål og digitalisering.

Har du benyttet deg av Erfaringsrommet? Vi vil gjerne høre om dine erfaringer. Send oss en mail!

 

Oppdatert: 1. desember 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.