Tips til bruk og kjøp av konsulenttjenester

Råd og tips når du som statlig arbeidsgiver skal kjøpe ekstern kompetanse innen fagområder som for eksempel rekruttering, juss, organisasjons- og lederutvikling.

I 2023 kom det nye retningslinjer for bruk av konsulenttjenester i staten. Disse skal hjelpe deg til å gjøre gode vurderinger før du tar beslutning om å kjøpe konsulenttjenester. Hensikten er å sikre eksisterende og kommende kompetansebehov.

Retningslinjer for bruk av konsulenttjenester

DFØ har også en generell veiledning for kjøp av konsulenttjenester som  gir råd og tips for kjøp av ulike typer kompetanse når virksomheten har behov for det, enten fordi spisskompetansen ikke finnes i egen virksomhet eller det er behov for økt kapasitet innen et eller flere fagområder for en periode.

Andre nyttige lenker for kjøp av konsulenttjenester

Hvordan gjøre en mindre anskaffelse?

Som regel vil denne type kjøp være av mindre omfang. Skal du gjøre en anskaffelse verdt mindre enn 1,3 millioner kroner, kan du se her:

Valg av riktig kontrakt ved kjøp av konsulenttjenester

Oppdatert: 8. august 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.