Studenter i praksis - en veiledning for arbeidsgivere

Studenter i praksis bidrar til at virksomheten din får oppdatert fagkunnskap og at utdanningene blir mer arbeidsrelevante. Ved å ta imot studenter i praksis, profilerer du virksomheten som en attraktiv arbeidsplass for fremtidige søkere.

På disse sidene får du råd om hvordan du som arbeidsgiver skal gå frem for å gi studenter praksis i en statlig virksomhet.

Hva er praksis?

Praksis defineres her som en studentaktiv læringsform der studenter for kortere eller lengre perioder er utplassert i en virksomhet som en integrert del av utdanningen.

Praksis som del av utdanningen kan være

  • obligatorisk/forskriftsfestet (typisk i profesjonsutdanninger)
  • del av et valgfritt emne
  • en mulig læringsform i et emne

For at et praksisopphold skal inngå som en del av en utdanning, må utdanningsinstitusjonen og praksissted på forhånd avklare og avtale rammer for gjennomføring av praksis.

Det finnes andre former for kontakt mellom arbeidsliv og utdanning, for eksempel oppgaveskriving eller betalt deltidsjobb for studenter, men det er ikke tema for denne veiledningen.

Veiledning til arbeidsgivere som skal ta inn studenter i praksis

Oppdatert: 1. mars 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.