Ila fengsel søkte om midler innenfor kategoriene "Organisasjons- og ledelsesutvikling" og "Samarbeidskompetanse og medbestemmelse". Prosjektet ble tildelt kr 1 000 000.
Om prosjektet
Prosjektet besto av følgende deloppgaver:
1. Ledelsesutvikling av ledergruppe og lederforum - intervjuer gjennomført, individuell oppfølging gjennomført, seminar med ekstern konsulent bistand gjennomført. Samarbeidsseminar gjennomført på en god måte i henhold til plan.
2. Samarbeidskompetanse og medbestemmelse i omorganiseringen. Gjennomført seminar med alle parter og ekstern kursholder for opplæring av hovedavtalen og hovedtariffavtalen.
3. Opplæring, kursing og samkjøring av operasjonssentral og vaktledere - vaktleder sees sammen med punkt 4
4. Etablering av ny avdeling for særlig høy sikkerhet - Opplæring gjennomført for vaktledere og ledere. rammer for planer for totalopplæring lagt, men utførelse noe forsinket da politisk ledelse enda ikke har bevilget midler til bemanning.
5. Omorganisering av arbeidsdriften - Gjennomført eget seminar med arbeidsdriftens ledere som la planer og rammer for hele omorganiseringen i "innholdslinja"(arbeidsdriften) Seminar med opplæring og informasjon med hele innholdslinja gjennomført. Omorganiseringen er fulgt opp og blir evaluert gjennom månedlige ledermøter og deltakelse i nyopprettet sikkerhetsforum.
6. Evaluering av dokumentasjonssystemet - Omfattende evaluering gjennomført både på brukernivå og på ledernivå. Endringer og nye tiltak iverksatt. Ny evaluering planlagt 2017.
7. Utvikling av digital informasjonsbank - utsatt.
8. Samarbeidsseminar med fagforeningene og vernetjenesten om videre planlegging og risikovurdering av arbeidsmiljøet til ansatte på Ila fengsel og forvaringsanstalt.
Samarbeid med andre virksomheter
Vi gjennomfører sikkerhetsopplæring til eksterne samarbeidspartnere hvert år og får tilbakemelding på hvordan dette oppleves.
Involvering av de tillitsvalgte
Tillitsvalgte og vernetjenesten har vært med å skrive søknaden og fulgt opp med representanter på hvert prosjekt.
Spredning
Tiltakene er åpent for Kriminalomsorgen og alle enheter, både fengsler og friomsorgskontorer, kan få all dokumentasjon rundt prosjektet. Vårt nye Dokumentasjonssystem vil også være tilgjengelig om andre enheter i Kriminalomsorgen men der de kan ha behov for tilsvarende.
Kontaktperson for prosjektet
Baas Bias Dammann