Resultatkompetanse

Å realisere gevinster er en del av din lederoppgave og lederrolle.

Disse sidene ble laget før Grunnlag for god ledelse i staten ble lansert av Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet i april 2024. Dette vil etter hvert bli justert med  nye fagsider.

Alle statlige virksomheter skal arbeide systematisk og kontinuerlig med å øke produktiviteten og utnytte tildelte ressurser bedre. Ledere har en viktig rolle i arbeidet med omstilling og effektivisering.

Som leder må du være en pådriver for at dette fører til bedre kvalitet i tjenestene. Det er viktig å dokumentere hvordan bedre effektivitet og kvalitet fører til økt verdiskapning.

Som leder må du sette effektivisering på agendaen. Dette gjør du ved å sette tydelige mål og ha klare planer for hvor og hvordan gevinstene kan realiseres. Digitalisering, ny teknologi, omorganisering og prosessforbedring er sentrale virkemidler for deg.

Hva betyr dette for de ulike ledernivåene?

Oppdatert: 18. april 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.