Hva skjer med fagprøven for lærlingene?

Noen fylkeskommuner planlegger å avvikle fagprøvene som normalt, men tilpasset koronasituasjonen. Hold deg oppdatert med hva som gjelder for dine lærlinger.

Koronaviruset og nedstengingen av deler av samfunnet har gjort at det har oppstått usikkerhet rundt fagprøvene for lærlinger i statlige virksomheter.

Hold kontakt med lærling og opplæringskontor

Er du faglig leder, og har mange spørsmål rundt dette, så anbefaler vi at du snarest tar kontakt med din primærkontakt i OK stat, eller det opplæringskontoret dere er tilknyttet. Det er også viktig at du i denne tiden har tett og nær kontakt med lærlingen, og sørger for at denne har relevante oppgaver.

Ulikt rundt fagprøven fra fylke til fylke

Noen fylkeskommuner planlegger å avholde fagprøvene som normalt, hvor de følger retningslinjer for å holde avstand.

Blant de som har annonsert dette er Oslo, Vestland og Trøndelag. Fagprøvene som skulle ha vært gjennomført i mars, blir prioritert først. Det kan føre til at andre fagprøver blir gjennomført noe senere. Endelig dato for gjennomføring av fagprøvene avtales direkte mellom virksomhet og prøvenemdene.

Andre fylker kan følge etter, så her er det viktig å følge med på informasjon.

Kan få ny fagprøvetid

Noen fagprøver kan også måtte utsettes dersom noen av lærlingene eller medlemmer av prøvenemnda sitter i karantene.

Uansett er det utrolig viktig at lærlingene dine ikke takker nei til fagprøvedato når prøvenemnda ringer, men at du som faglig leder sier til lærlingen at de tar kontakt med deg når de får telefon fra nemnda.

Flere gode råd i lenken:

 

Publisert: 1. april 2020 Oppdatert: 2. november 2021

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord