Astrup svarer Stortinget om bruk av hjemmekontor

Statsråd Nikolai Astrup sendte nylig et svar til Stortinget der han forklarer hvordan departementer og underliggende etater følger opp Helsedirektoratets anbefaling om hjemmekontor.

Kommunal- og moderniseringsminister ble spurt av Arbeiderpartiets representant Tuva Moflag om hvordan regjeringen sikrer at departementer og andre underliggende etater følger anbefalingen om å benytte hjemmekontor så langt det er mulig?

- Må ta utgangspunkt i de nasjonale anbefalingene

Moflag stilte spørsmålet på bakgrunn av at helsedirektør Bjørn Guldvog nylig anbefalte at alle som er avhengige av kollektivtrafikk i rushtiden bør vurdere fortsatt bruk av hjemmekontor. Les mer om saken under:

Anbefaler bruk av munnbind på kollektivtransport i Oslo og i Indre Østfold

«Bruken av hjemmekontorløsninger må de enkelte statlige virksomhetene selv vurdere, med utgangspunkt i sine arbeidsoppgaver, utforming av egen arbeidsplass, lokalisering og forhold knyttet til egne ansatte. Virksomhetene må ta utgangspunkt i de nasjonale anbefalingene, og involvere de ansatte og deres tillitsvalgte i de konkrete vurderingene av lokale tilpasninger for hver enkelt virksomhet». Skriver Nikolai Astrup i sitt svar.

Les hele svaret til kommunal- og moderniseringsministeren (stortinget.no)

Har utarbeidet rutiner for fleksibilitet

Nikolai Astrup skriver at statlige virksomheter har tatt stort ansvar under pandemien og at mange statlige virksomheter har samfunnskritiske funksjoner og opplevde en sterk økning i arbeidsmengden.

«Mange har utarbeidet rutiner for å sikre at medarbeidere kan veksle mellom hjemmekontor og oppmøte på arbeidsplassen. Det er lagt opp til økt fleksibilitet når det gjelder arbeidstid, slik at de som reiser med kollektivtransport kan unngå rushtiden». Skriver han. Astrup trekker frem sitt eget departement som eksempel. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har innført en rullering på hvem som til enhver tid er hjemme eller på kontoret.

 

Publisert: 18. august 2020 Oppdatert: 2. november 2021

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord