Metoder og verktøy for å drive innovasjon og prosesser

På denne siden finner du en samling av verktøy og metoder som kan være nyttige når du skal jobbe med å bygge kultur for innovasjon i egen virksomhet.

Her kan det lønne seg å klikke seg litt rundt for å se om du finner noe som passer akkurat din situasjon. ​Du finner verktøy som handler direkte om innovasjonsprosesser og noen som handler om endringer og prosessledelse generelt.

Ledelse av prosesser og møter

God ledelse av prosesser og møter er viktig når du som leder skal bygge en utviklingsorientert og innovativ kultur i din gruppe.

På våre sider om å lede prosesser og møter, finner du en verktøykasse av metoder, løsninger og verktøy  til hjelp og inspirasjon til å lede ulike typer prosesser, møter og samlinger, både fysiske og digitale: ​

Verktøy for og kunnskap om å drive endring​

På sidene våre om endringsledelse finner du ulike verktøy og kunnskap om endringsprosesser. Her får du kunnskap om

Du kan også ta et kurs for ledere som skal i gang med endring og du kan lytte til podkast om å drive endringsprosesser. ​

Verktøy for å designdrevet innovasjon

Design + innovasjon = sant.

Ønsker du mer kompetanse og ikke minst konkrete metoder og verktøy for å drive innovasjonsprosesser?

Lær mer om bruken av designmetodikk i innovasjonsarbeid i regi av Design og arkitektur i Norge (DOGA) og Digitaliseringsdirektoratet:

Metoder for strategisk fremsyn

Som leder i staten trenger du å se muligheter og vise retning. I dette avsnittet finner du ulike innganger, dersom du ønsker å se nærmere på fremsyn som metode.

Strategisk fremsyn er et overordnet begrep for ulike teknikker, metoder og verktøy som du kan bruke for å systematisere og utvikle kraftfulle antakelser om fremtiden. Disse kan man bruke når man vurderer løsningene sine i en fremtidig kontekst.

E-læring i innovasjon og fremsynt lederskap

I modul 3 i e-læringskurset «Ny som leder i staten» får du tre læringsøkter om fremsynt lederskap og innovasjon. Kurset krever at du logger deg inn, men det er gratis.

Oppdatert: 13. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord